Algemene voorwaarden

Interieur & Timmerwerken Schomaker

 

Artikel 1.             Algemeen

1.1
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met Interieur & Timmerwerken Schomaker, betreffende de online verkoop en verkoop in de Meubelmakerij, en de  levering en betaling van meubels en de daarmee verband houdende producten en/of diensten.

1.2
Interieur & Timmerwerken Schomaker  houdt zich het recht voor, deze algemene voorwaarden te wijzigen en/of uit te breiden, de meest actuele versie vindt u op onze website www.itwschomaker.nl

 

Artikel 2.             Betaling

2.1
De betaling van bestellingen zullen vooraf of contant/per bank bij aflevering voldaan moeten worden .

2.2
De artikelen van Interieur & Timmerwerken Schomaker worden geleverd tegen de prijzen die gelden op de datum van aankoop, op de website of in de meubelmakerij , Onze uitgebrachte offertes zijn 30 dagen geldig. zet- en drukfouten voorbehouden.

2.3
Bij verkoop in de meubelmakerij of per website, Wordt bij maatwerk een aanbetaling vereist, tenzij anders afgesproken.

2.4

Door de gemaakte kosten, kunt u de aanbetaling niet terug vorderen als u de overeenkomst beëindigd/opdracht annuleert .

2.5
Alle prijzen zijn, indien anders vermeld, inclusief BTW, in Euro en exclusief verzendkosten.

 

Artikel 3.             Bezorging

3.1
Voor het bezorgen van het product en kosten van de bezorging zullen wij altijd vooraf telefonisch of per mail contact opnemen voor het maken van een afspraak. De datum en tijdstip van bezorging zal een aantal  werkdagen dagen voor tijd gemeld worden aan opdrachtgever.

3.2
De meeste producten zullen binnen een termijn van 3 weken geleverd worden.

3.3
Wanneer een product niet op voorraad leverbaar is zal er in overleg een afleverdatum worden afgesproken.

3.4
Interieur & Timmerwerken Schomaker bezorgd standaard alleen. Eigen hulp is bij grote zware tafels en kasten  noodzakelijk. Indien nodig kan er tegen een extra vergoeding met twee mensen bezorgd worden.

3.5
Er wordt uitsluitend in overleg op de eilanden bezorgd.

3.6
Toegankelijkheid: Interieur & Timmerwerken Schomaker bezorgd met een grote bezorgwagen , deze moet bij u voor de deur kunnen komen. Indien dit niet mogelijk is dient u vooraf even te melden . Ook dient de loop ruimte waar het product moet komen te staan toegankelijk te zijn .

3.7
Standaard bezorgen wij op de begane grond. Er wordt uitsluitend in overleg op een etage bezorgd. Wanneer er een lift aanwezig is en het product pas hierin is dit geen probleem.

3.8
Verpakkingsmateriaal wordt door ons afgevoerd zonder kosten.

 

 

Artikel 4.             Garantie

 

4.1
Alle meubelen worden altijd eerst door ons uitgebreid gecontroleerd. Mocht er een mankement of schade zijn zullen wij direct contact met u opnemen. Wij zullen beoordelen of het artikel gerepareerd kan worden, of tegen hetzelfde product omgeruild kan worden.

4.2
Mocht u na de aflevering schade ontdekken geldt bovenstaande garantie alleen als er foto’s van het product en eventuele foto’s van het probleem naar Interieur & Timmerwerken Schomaker zijn verzonden. Wij vragen om foto’s van de klacht zodat wij zonder onnodig heen en weer reizen op afstand een inschatting kunnen maken van het probleem en hiervoor een oplossing kunnen zoeken zo snel als redelijkerwijs mogelijk een reparatie of vervanging van het product kunnen aanbieden.

4.3a
Onze binnen meubelen afkomstig uit Eigen meubelmakerij worden hoofdzakelijk gemaakt van massiefhout. De houten meubelen worden met de hand gemaakt en kunnen afwijken van modellen en tekeningen. Ook zijn houten meubelen gevoelig voor temperatuurschommeling en  luchtvochtigheid. Ondanks dat het hout zorgvuldig kunstmatig wordt gedroogd met nog een vocht percentage van +_12%  kunnen er altijd nog krimpscheurtjes of droogtescheurtjes ontstaan. Dit komt omdat het een natuurproduct is en er een klimaatverschil is. Standaard geven wij 12maanden garantie op de binnen meubelen . Garantie termijn geld vanaf levering. Op de werking van het hout geven wij geen garantie. Het blijft tenslotte een natuur product . Schade aan verf en lak producten door eigen gebruik valt niet onder garantie.

4.3b

Buiten meubelen

Bij Interieur & Timmerwerken Schomaker streven wij altijd naar een eindproduct van hoge kwaliteit. Daarbij hoort ook de selectie van  kwaliteit hout die we zelf bij de zagerij en de houtimporteurs selecteren. Hout is een prachtig natuurproduct, met altijd zijn eigen unieke eigenschappen. Dit betekend ook dat (zeker bij buiten gebruik) hout kan gaan reageren op de omgeving (verkleuring en werken) . Het reageren van hout op de omgeving (bijvoorbeeld werking, verkleuring en het uittreden van looizuur als reactie op kalkrijke omgeving) hoort bij de natuurlijke eigenschappen van hout en kan derhalve geen reden zijn tot reclamatie. Lees verder over de eigenschappen van hout:

 

De eigenschappen van Europees Eiken Hout

Onze eiken houten buiten meubelen worden gemaakt van wind gedroogd eiken hout. Onbehandeld Eiken hout kleurt op termijn van licht geel naar licht tot donker/bruin’ grijs van kleur. Juist als de eiken tuinmeubelen veelal in wind en zon staan komt de kleur mooi naar voren. Eiken is een mooie eigentijdse en geschikte hardhout soort voor tuinmeubelen. Het heeft een authentieke, natuurlijke en rustieke uitstraling. Het heeft ook de eigenschap altijd te blijven werken. Het blijven werken van eiken hout komt grotendeels door de grote en dikte  van het hout en Temperatuur schommeling.  Eiken hout bevat looizuur(tannine) en kan naar aanleiding van een lange vochtige periode vlekken veroorzaken op het hout en bestrating. Na verloop van tijd kunnen deze vlekken weer verdwijnen. Hoog kalkhoudende ondergronden geven sneller vlekken door looizuur uittreding.  Ook kan in contact met ijzer een reactie optreden waardoor op de balken donkerblauwe en zwarte vlekken ontstaan. De mogelijke vlekken zullen naar verloop van tijd verminderen.

 

De eigenschappen van Europees Lariks/ Douglas Hout

Lariks / Douglas(spar) wordt door ons veel gebruikt als een goed alternatief voor Eiken hout. Lariks/ Douglas is van nature een zeer duurzame houtsoort, zeker als bij tuinmeubelen wind gedroogd wordt toegepast. Lariks / Douglas is lichter van gewicht en zeer sterk en taai. Deze houtsoort is hars houdend. De kleur is roze geel/ bruin en het hout heeft een duidelijkere generfde tekening dan het Eiken hout. Onbehandeld gaat deze houtsoort 15 jaar mee en kan deze verkleuren van geel/bruin naar bruin/grijs.  Lariks/ Douglas is in Nederland een zeer frequent gebruikte houtsoort vanwege de eenvoudige verwerking en duurzame stabiliteit. Lariks/Douglas hout heeft ook het kenmerk dat het bij hoge temperatuur schommeling kan gaan werken.

 

Werken?. Voorbeelden hiervan kunnen zijn : Scheuren of kromtrekken. Dit is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals bijvoorbeeld. hoge Temperatuursschommeling/ luchtvochtigheid. Hierop kunnen wij helaas geen garantie geven.

4.4
Op alle buiten meubelen geven wij 6 maanden garantie . Wij  geven geen garantie op de werking van het hout .

4.5  Industrieel ijzer kan altijd nog roest bevatten of ontstaan . RVS is daar in tegen roest vrij

4.6
De afnemer kan geen beroep doen op de garantiebepalingen:

  1. Indien de afnemer de zaken heeft verwaarloosd.
  2. Indien de installatie of montage van de meubels op ondeskundige wijze is/ zijn uitgevoerd.
  3. Indien afnemer/opdrachtgever zelf afhaalt en monteert kan eventuele transport en montageschade niet verhaald worden.
  4. Indien de afnemer wijzigingen aan de producten heeft aangebracht c.q. heeft laten aanbrengen door derden. Waaronder ook reparaties die niet door of namens Interieur & Timmerwerken Schomaker zijn verricht.
  5. Bij onoordeelkundig of onzorgvuldig gebruik, beschadiging door inwerking van vocht of andere van buiten komende oorzaken of onheilen.
  6. Indien het product niet volgens de gebruikelijke dan wel in de gebruiksaanwijzing omschreven wijze is onderhouden.
  7. Indien het product wordt gebruikt met ondergeschikte of verkeerde accessoires.
  8. Indien producten worden teruggezonden als zijnde defect, waarbij door Interieur & Timmerwerken Schomaker echter geen defect geconstateerd kan worden.
  9. Indien het garantietermijn verstreken is.

Artikel 5.             Opslag

5.1
Producten kunt u na volledige betaling  maximaal 2 maanden kosteloos bij ons blijven staan. Dit geldt niet op aanbiedingen en,-of acties en onderhandelende prijzen

Artikel 6.             Offertes

6.1
Alle offertes opgesteld door Interieur & Timmerwerken Schomaker  zijn 30 dagen geldig  tenzij anders in de offerte is vermeld.

6.2
Prijsvermeldingen op de internetsite www.itwschomaker.nl,En eventuele folders en advertenties zijn geen offerte.

Artikel 7.             Overeenkomsten

7.1
Overeenkomsten met Interieur & Timmerwerken Schomaker komen pas tot stand wanneer Interieur & Timmerwerken Schomaker een bestelling of reparatie opdracht op haalbaarheid heeft beoordeeld en mondeling, schriftelijk of per e-mail heeft bevestigd. Interieur & Timmerwerken Schomaker heeft het recht om zonder opgave van redenen bestellingen of opdrachten niet te accepteren in welk geval de afnemer dienovereenkomstig worden ingelicht.

7.2
Alle meubelen en Goederen blijven eigendom van Interieur & Timmerwerken Schomaker tot dat de betaling geheel heeft plaatsgevonden.

 

4-6-2012 Interieur & Timmerwerken Schomaker