Een prachtige, duidelijke nerf en een karakteristieke uitstraling. Dat kun je van een oud eiken tafel verwachten. Wij maken oud eiken tafels op maat van hout dat soms wel 200 tot 300 jaar oud is. Het hout komt uit oude schuren, woningen en andere gebouwen of wordt vervaardigd uit oude wagondelen. Tafelbladen maken we van oude planken, onderstellen van oud eiken gebinten.

Tijdens het verwerken van het oude eikenhout is het niet ongebruikelijk dat we iets van de historie voorbij zien komen van het hout. Denk aan getallen, jaartallen, teksten, oude gesmede spijkers en zelfs musketkogels.

Geborsteld eiken voor een meer doorleefde meubel

Wil je nog meer karakter in je tafel? Indien gewenst leveren wij de tafel met geborsteld oud eiken. Het hout krijgt een nog meer natuurlijke uitstraling en de nerven komen meer tot leven. Je ziet ze niet alleen beter zitten, je voelt ze ook.

Oud eiken tafels op maat van hoogwaardige kwaliteit

Wij selecteren het bronhout voor onze tafels zorgvuldig. Voordat wij het oude eikenhout zijn nieuwe bestemming geven, plaatsen wij het hout in de droogoven. Zo maken wij het hout vrij van insecten en houtworm en zorgen wij voor de optimale droging van het hout om er een kwaliteit meubelstuk van te maken.